Jaarcursus wildplukken (online)

DGKLab-Beeld_crop-960x300

Ga virtueel met mij mee op Wilderpad!!

Elke week verdiepen we ons tenminste in één plant, kruid of boom die hoort bij dat moment/jaargetijde. Op afstand, vanaf je eigen woonplek en individueel (zonder Zoom- of Teams-bijeenkomsten).

 

Eerste jaar

Je krijgt elke maand toegang tot 4 of 5 lesbrieven over een plant, kruid, boom en soms een paddenstoel. De lesbrieven worden je in een week-volgorde aangeboden: de ervaring leert dat je het beste elke week één plant, kruid, … kunt behandelen.  

De lesbrief bevat vaak een videodeterminatie, achtergrondverhalen, recepten en informatie over de inhoudsstoffen. Er zijn ook planten die niet mogen ontbreken in je EHBO-bundel: de medicinale werking van diverse planten krijg je eveneens mee.

Je gaat daarmee aan de slag en ontdekt de mogelijkheden van de plant. Je gaat naar buiten (is ook goed voor je stappenteller …) en leert daar de eetbare planten te herkennen. En we maken – wederom op afstand – gerechten, drankjes, tincturen, zalf, crèmes, wasmiddel, shampoo, schoonmaakmiddel enz. 

We werken daarnaast een jaar lang met de groep cursisten in een besloten groep op Facebook. Interactief, met vragen en antwoorden over en weer. Recepten daar uitwisselen is ook fijn. En wellicht zijn er verder nog mooie, oude of nieuwe, verhalen over de plant te vertellen of legendes te delen. Je bepaalt zelf in welke mate je deelneemt aan deze online uitwisseling. Heb of wil je geen Facebook? Je kunt mij ook vragen stellen per mail.

Je kunt op elk moment instappen en vervolgens jouw 52 weken doorlopen. Daarna heb jij jouw cursusjaar doorlopen. Daarna mag je gewoon in de Facebook-groep blijven om alles nog eens te herhalen, als je dat wilt. De lesbrieven blijven beschikbaar in de leeromgeving.

Dus … lijkt het jou wat om een mooi natuurlijk jaar te ervaren? Het leukste en gezondste cadeau dat jezelf of een ander kunt geven. De cursus kost gewoonlijk 250 euro voor een heel jaar: vanwege de huidige onrust in de wereld, vraag ik tijdelijk 200 euro.

-.-.-

Heb je interesse voor de lesbrief over een specifieke plant: kies dan één lesbrief, voor 10 euro. Doe je bestelling (zie daarvoor de index eerste en tweede jaar in mijn winkel) en laat me per mail even weten welke lesbrief je wilt ontvangen. Schrijf je je daarna in voor de hele jaarcursus, dan betaal je de rest van het jaarbedrag gewoon even bij.

Tweede jaar

Na afronding van het eerste jaar, kun je deelnemen aan het tweede jaar. Met circa 1/3e deel paddenstoelen en 2/3e planten, kruiden, bomen, wortels enz. Plus inmaken, fermenteren en alles wat we nog niet gedaan hebben in het eerste jaar. Verbreding én verdieping dus!

Doe je weer mee? Het tweede jaar kost gewoonlijk ook 250 euro, maar ook hiervoor vraag ik nu tijdelijk 200 euro.

Cursus eerste jaar wildplukken

250
200,-
  • Elke week aandacht voor één plant
  • Veel determinatie-informatie o.a. via video's
  • De plant van de week is vindbaar en bruikbaar in die periode
  • Lesbrieven blijven altijd beschikbaar
  • Toegang tot de besloten community op Facebook
  • Deelname voor een héél jaar lang voor maar 200 euro!
Digitaal

Cursus tweede jaar wildplukken

250
200,-
  • Nog meer wildpluksel en extra toepassingen
  • Deelname voor een héél jaar lang ook maar voor 200 euro!
Digitaal